ЗАШТО ЈЕ УХАПШЕН ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ: Детаљи акције Нетворк

О. М.

20. 10. 2020. у 22:00

ЗАШТО ЈЕ УХАПШЕН ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ: Детаљи акције Нетворк

Фото Кликс

АЛМИР Чехајић Батко, познати сарајевски глумац, ТВ водитељ и хуманиста, ухапшен је јуче у акцији "Нетворк" због сумње да је финансијским малверзацијама стекао имовинску корист у износу од најмање 600.000 КМ.

По налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Батка су ухапсили полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА). Истовремено је извршен претрес два стамбена и два пословна објекта. Међу њима су и просторије невладине организације "Отворена мрежа", чији је Батко председник, а која се бави прикупљањем помоћи за тешко оболеле којима је потребно лечење ван БиХ.

- Осумњиченом се на терет ставља да је починио кривична дела прање новца и злоупотреба службеног положаја - рекао је портпарол СИПА Лука Миладиновић.

Батко је познат по улогама у бројним телевизијским серијама, и хуманитарном раду кроз емисију "Умри мушки" и радио "Отворене мреже" преко којих се скупља новац за потребе лечења тешких болесника и трансплантације органа оболелих у болницама ван БиХ.

САРАДНИК У ИНОСТРАНСТВУ

ПОРЕД Алмира Чехајића Батка истрагом је, како сазнајемо, обухваћено још једна особа. Ради се о мушкарцу који је тренутно недоступан истражним органима, јер се налази у иностранству.

стражитељи сумњају да је Батко кроз прикупљање помоћи починио одређене финансијске малверзације којима је стекао имовинску корист од око 600.000 КМ. Спорна су, како сазнајемо, подизања и располагања с кредитима у име фирме "Сити - Отворена мрежа" којима је тој фирми проузрокована штета.

Недуго након што се појавила информација о Батковом хапшењу, на друштвеним мрежама се огласио радио "Отворена мрежа". Чехајић је потврдио да су јутарњим сатима припадници СИПА изузели одређену документацију из службених просторија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)