ПОЧЕЛА СЕЗОНА ЛОВА У СЕМБЕРИЈИ: Лов на фазане и зечеве, као и предаторе, биће дозвољен наредних 11 седмица

В. М.

19. 10. 2020. у 23:08

ПОЧЕЛА СЕЗОНА ЛОВА У СЕМБЕРИЈИ: Лов на фазане и зечеве, као и предаторе, биће дозвољен наредних 11 седмица

Фото: В. Митрић

ДРУЖЕЊЕМ у Ловачком дому у Горњим Загонима озваничен је почетак ловне сезоне на ниску дивљач, а градоначелник Бијељине и председник скупштине Ловачког друштва „Семберија“ Мићо Мићић истакао је да су овакви сусрети најбољи подстицај за развој ловног туризма.

- Данас су овде и ловци из других општина и градова, дружимо се, идемо у госте једни другима, и само тако можемо изградити амбијент за развој ловног туризма. Подсетићу вас да су некада у Семберију долазили Италијани како би ловили препелице, а податак да наше удружење има више од 1.000 чланова, довољно говори о потенцијалу који поседујемо – нагласио је Мићић.

  Лов на фазане и зечеве биће дозвољен наредних 11 седмица.

  - Циљ није да уловимо што више дивљачи, него да сачувамо природу. Све ово је настало на бази добровољног рада и лепог дружења, а резултат је 17 ловачких секција у Семберији и велики број ловачких кућа. Осим тога, можемо да се похвалимо бројним члановима који су такозвани заслужни ловци, старији од 65 година, који дуже од две деценије плаћају чланарину – каже Мићић.

Фото: В. Митрић

  Председник ловачке секције Загони Здравко Стевановић истакао је да Ловачко удружење „Семберија“ сваке године пусти у ловиште више од 5.000 фазана и обезбеди неколико тона хране за високу и ниску дивљач.

  - Ове године, наша секција је одлучила да не лови зеца јер га нема много у ловишту. Фокусираћемо се на фазане, а дозвољен је и одстрел предатора - шакала, лисице, куне – додао је Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)