ДРУМОВИ КАО ПИСТЕ: У подмајевичком крају „бела куга“ не води коло

В. М.

19. 10. 2020. у 19:55

БОГУТОВО Село, у подножју Мајевице, у засеоку Лукићи, слави нови асфалтни друм, који је угљевичка локална власт изградила, издвојивши 50 хиљада КМ, без учешћа грађана, што је, рецимо, уобичајено и у већим срединама, попут комшија у Бијељини.

ДРУМОВИ КАО ПИСТЕ: У подмајевичком крају „бела куга“ не води коло

Фото: В. Ћирић

Василије Перић, начелник општине Угљевик, који је био са градитељима пута и мештанима, каже да је „ово само један од нових путева и у најзабаченијим деловима општтине, јер је, не само жеља, већ и стварност да људи свугде имају услове за живот приближне онима у граду“.

-Драго нам је што смо, као локална самоуправа, препознатљиви по велики инфраструктурним подвизима, јер смо градили и градимо и градићемо путеве, мостове, улице, тргове, јавну расвету, јер хоћемо да наши људи, у истинском смислу, буду они који живе у 21 веку – каже Перић.

-Још као дечак, у Тутњевцу, где сам рођен, маштао сам да асфалт буде на све стране, да лако одем до града и околних села. Ево, Богу хвала, то је наша стварност и испуњење мојих дечачких снова. Генерације и генерације су одрасле у блату, прашини и ходећи по беспућима, а живели су у временима, које неки називају „срећним“. Мештанин Богутовог Села Раде Спасојевић рекао је „асфалт у сачувао од исељавања најмање десетак домаћинстава, која су, сада, срећнија него икад“.

-Имамо и све друго што нам треба, а пут је био најважнији, па се слави и у Лукићима и у другим деловима Богутова села, с разлогом. -Ми смо привилеговани, не само у РС, када је реч о бризи о селима, јер, у многим срединама, само фаворизују градове, док „бела куга“, на све стране, коло води, али Богу хвала не и код нас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)