МИЛОРАД ДОДИК ЛИДЕР СНСД У ЛОПАРАМА: Ми не обећавамо - ми радимо!

С. М.

19. 10. 2020. у 19:25

МИЛОРАД ДОДИК ЛИДЕР СНСД У ЛОПАРАМА: Ми не обећавамо - ми радимо!

Фото: Срна

ПРЕДСЕДНИК СНСД Милорад Додик и потпредседник странке Радован Вишковић присуствовали су данас потписивању споразума о коалиционој подршци СНСД кандидату ДНС за начелника општине Лопаре Срећку Илићу и најавили да ће ово окупљање за Лопаре омогућити бржи развој локалне заједнице.

-Ми се не одричемо партнерства са ДНС и сведоци смо потписаног споразума СНСД и ДНС у Лопарама о заједничком кандидату и његовој побједи, рекао је Додик у обраћању одборничким кандидатима СНСД, те додао да ће бити настављена и сарадња с министром ДНС Ђорђем Поповићем који је из ове општине.

На свечаности у Дому културе Додика је дочекала и загрлила мајка три погинула борца Јока Миловановић, којој је у Лопарама изграђена кућа средствима из кабинета предсједника Републике, за време када је Додик био на тој функцији, а он је своје обраћање започео поздравом и изразима поштовања овој мајци.

Деликатно је време, рекао је Додик и навео да се у односима са ДНС не дешава ништа суштинско, те да имају различита мишљења у вези с вођењем сектора путне привреде и да очекује да ће проблеми бити брзо ријешени.

-ДНС и СНСД су дугогодишњи партнери, а ова сарадња у Лопарама показује да то партнерство живи, да ће опстати и да неће бити поколебано, рекао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска стабилна и да неће имати ниједан проблем ако ДНС ипак одлучи да оде из коалиције.

Фото: Срна

-Ми се нећемо бавити сечама, покушаћемо поново да успоставимо добре односе, не желимо да изгубимо никога јер нас је у Републици Српској мало, једва преко милион, живимо расути и веома је важно да будемо окупљени, поручио је Додик.

Наводећи да је окупљање и основ кампање СНСД, окупљање за Лопаре, за Републику Српску, око заједничких пројеката локалних заједница и Владе Српске, Додик је поручио да је Република Српска постала способна да финансира значајан развој.

-Да није короне, била би ово једна од најбољих пословних година Републике Српске, а то је показао суфицит исказан у прва три месеца, рекао је Додик и навео да само стабилност, окупљање и сарадња омогућавају развој.

Он је поручио да СНСД у кампањи ништа не обећава, него прави инвентуру онога што су урадили и истакао да успјешно воде РС.

Кандидат ДНС за начелника општине Лопаре Срећко Илић, који има коалициону подршку СНСД-а, навео је да је Влада у Лопаре од 2006. године уложила 27 милиона КМ, те да будући развој значајно зависи од сарадње, подршке и заједничког деловања.

ДНС У ЛОПАРАМА ОСТАЈЕ У КОАЛИЦИЈИ СА СНСД

Потпредседник ДНС Ђорђе Поповић изјавио је да ова странка остаје верна коалицији са СНСД у општини Лопаре.Поповић је истакао да ове две странке веома добро сарађују у Лопарама, гдје СНСД подржава ДНС кандидата за начелника општине Срећка Илића.

– Ја сам веран коалицији у Лопарама, јер су Лопаре преломна тачка, где је СДС увек имао огроман утицај. Сам чин да сам ја ту довољно говори да остајем привржан ономе што смо се договорили у прошлости са СНСД – нагласио је Поповић.

Додаје да ће наставити коректно да обавља посао министра саобраћаја и веза Републике Српске, те да је на Влади и органима Републике Српске да ли ће му указати поверење у наредном периоду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)