МОЖЕШ КАКО ХОЋЕШ, АЛИ НЕ ДОКЛЕ ХОЋЕШ: Додик оштро о бившим коалиционим партнерима из ДНС

С. М.

18. 10. 2020. у 17:30

МОЖЕШ КАКО ХОЋЕШ, АЛИ НЕ ДОКЛЕ ХОЋЕШ: Додик оштро о бившим коалиционим партнерима из ДНС

Фото Танјуг

ПРЕДСЕДНИК СНСД Милорад Додик рекао је ако је неко синоним за грамзивости, злоупотребе положаја, згртање пара онда је то ДНС из Источног Сарајева.

Тамо су узимали сав монопол од "Путева" и многи часни људи из те странке од тога нису имали никакве користи – истакао је Додик.

Време је за обрачун ДНС са том групом, навео је Додик, био је када су шутали новац на неком весељу, али то тада није урађено.

– Има једна народна изрека: Можеш како хоћеш, али не можеш докле хоћеш – поручио је Додик.

Лидер СНСД је рекао да је на вечерашњи састанак владајуће колације позван и председник ДНС Ненад Нешић, али да не зна хоће ли он доћи.

Додик је рекао да ће прво обавити телефонски разговор са Нешићем како би му рекао да није пристојно да приписује неке ствари другима које ДНС, како је рекао, већ "леже на леђима".

Он је истакао да су многи чланови ДНС најавили да ће остати привржени коалицији, али да ће све бити јасно након вечерашњег састанка лидера коалиције на којем ће бити анализирана одлука ДНС да иступи из владајуће коалиције у Републици Српској и на ниову БиХ.

У суботу је званично ДНС изашао из владајуће коалиције са СНСД, и то након две деценије сарадње. Одлуку су образложили константним нападима из СНСД који су довели и до цепања ДНС.

РЕАГОВАЊЕ ДНС НА ИЗЈАВЕ ПРЕДСЕДНИКА СНСД

Реакција председника СНСД Милорада Додика на одлуку Демократског народног савеза о напуштању коалиције на свим нивоима само је наставак некоректног односа СНСД према ДНС и показатељ да је наша одлука била једина могућа и исправна. Она је питање политичког и, пре свега, људског достојанства. Демократски народни савез апсолутно је јединствен и никоме, па ни СНСД, неће успети да га подели на источни и западни дио, ''добре и лоше момке'', као што дијеле Републику Српску!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)