СТИЖУ ПАРЕ ЗА ПУТЕВЕ И ПРУГУ: Милорад Додик поручио да је нвестициони пакет ЕУ добра вест за БиХ

С. М.

11. 10. 2020. у 14:37

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је најављени велики инвестиционим пакет ЕУ за земље западног Балкана добра вест за БиХ и да би у Републици Српској требало да буде реализовано неколико важних пројеката.

СТИЖУ ПАРЕ ЗА ПУТЕВЕ И ПРУГУ: Милорад Додик поручио да је нвестициони пакет ЕУ добра вест за БиХ

Милорад Додик / Фото Срна

Додик је навео да је реч о једном делу ауто-пута на коридору Пет це, од Добоја до Вукосавља.

- Други је пруга од Добоја преко Тузле до Зворника. Врло важно је да су се коначно одвојила средства за завршетак пута који треба повезати Шћепан поље и Фочу и мислим да ће и тај пакет ући, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, реализовање појединачних програма дигитализације, обнове школских објеката и иновација у школству осмишљаваће се у наредном периоду.

- Мораћемо аплицирати и лобирати да се ти пројекти подрже - рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је у питању девет милијарди евра намењених западном Балкану за пројекте у области инфраструктуре, аутопутеве и путеве, жељезнице, дигитализацију друштва, "зелену енергију" која треба имати примат у односу на "прљаву" енергију...

- Да се обезбеде значајне интервенције у области образовања, за обнову школских објеката и иновирање програма на том плану - рекао је Додик.

Коментаришући најаву да би ЕУ у наредних седам година у земље западног Балкана требало да инвестира 29 милијарди евра - девет милијарди кроз донације и још 20 милијарди повољних кредита, Додик је поновио да ће одлуку о томе где ће се новац утрошити донети органи ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)