СТЕВАНДИЋ: Жалбом оборити наручену одлуку цик

С.М.

08. 10. 2020. у 15:46

СТЕВАНДИЋ: Жалбом оборити наручену одлуку цик

Фото: Уједињена Српска

ПРЕДСЕДНИК Уједнињене Српске Ненад Стевандић, најваио жалбу јер како каже ЦИК БиХ покушава да бира одборнике и градоначелнике на предстојећим изборима у БиХ.

Стевандић је ово рекао поводом одлуке ЦИК да им поништи учешће на локалним изборима у новембру због спота који су емитовали.

-Ово је чиста крађа, права изборна крађа. Има ко ће се тиме бавити. Основни мотив овде су избори у  Бањалуци. Израчунали су да се треба оборити најјачи коалициони партнер. ЦИК је коалициони партнер СДС, ПДП, СДА и ДФ, рекао је Стевандић.

Он каже да не види да постоји суд или судија који ће овакве неутемељене одлуке прихватити. Он је рекао да ће победити на суду, али и на изборима.Образлажући спорни спот, Стевандић је навео да га тумаче као спот који осуђује оне који славе протеривање људи.- То је уметнички спот, а о уметности се не расправља у Изборној комисији. Ја сам закључио, да смо ставили спот са балерином или дрвосечом, исти алиби би се користио, рекао је Стевандић.

УС  ће се жалити Апелационом одељењу Суда БиХ, који је надлежан да решава по жалбама на одлуке ЦИК.Жалба се подноси преко ЦИК, а Апелациони дужан је донети одлуку по жалби у року од три дана од дана пријема жалбе. Дакле, цели процес може да траје најдуже пет дана, од дана када УС буде достављена одлука ЦИК.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)