БЕЖАЛИ И У КАНАЛ! Кријумчарили људе код Градишке

В. Митрић

07. 10. 2020. у 12:42

РАДЕЋИ на спречавању незаконитих прелазака државне границе, службеници Јединице граничне полиције Градишка и Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Северозапад Градишка Граничне полиције БиХ, јуче су, око поноћи, спречили кријумчарење 12 особа афроазијског порекла на подручју Градишке, сазнају „Новости“ у ГП БИХ.

БЕЖАЛИ И У КАНАЛ! Кријумчарили људе код Градишке

Фото: Depositphotos

Мигранте су кријумчарила двојица држављана Босне и Херцеговине и то у два возила. Приликом покушаја заустављања возач „Шкоде“, БХ националних ознака, оглушио се о наредбе полицајаца и дао у бекство, док је друго возило, „Рено“ на ком су биле различите БХ регистарске ознаке, слетело с пута и затечено је у каналу! 

- У циљу проналаска особа и заустављања“ Шкоде“ о догађају су обавештени и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су осумњичене држављане БиХ зауставили на подручју општине Нови Град и задржали до доласка припадника Граничне полиције БиХ – кажу у ГП БИХ. 

Због сумње да је почињено кривично дело кријумчарење људи, о догађају је обавештен тужилац Тужилаштва БиХ, према чијој су наредби осумњичени ухапшени. Илегални мигранти нису имали личне документе, а у разговору са службеницима ЈГП Градишка изјавили су да долазе из Пакистана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)