„КРИМОЛОВЦИ“ АГИЛНИ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: Највише пријава за дрогу, злоуппотребу положаја и шверц

В. МИТРИЋ

02. 10. 2020. у 13:24

ПОЛИЦИЈСКИ службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у прошлом месецу регистровали су 255 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

„КРИМОЛОВЦИ“ АГИЛНИ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: Највише пријава за дрогу, злоуппотребу положаја и шверц

Фото: Д. Поздеровић

Три су била са корисним информација о почињеним или планираним кривичним делима и починиоцима, речено нам је у Сипи.

Електронским обрасцима за пријаву кривичног дела примљено је 95 пријава, од којих је 12 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним делима и починиоцима.

Највећи број информација односио се на кривична дела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службених овлашћења као кријумчарењем људи и роба. Од укупног броја примљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 13 је прослеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по две је поступала и СИПА.

У септембру је примљено 14 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су са раније достављеним информацијама примљене путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дела.

Полицијски службеници СИПА дали су 63 савета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)