УМЕТНОСТ БРСАТСТО ЈАЧА: Руски уметник хармонике Јуриј Шишкин на пријему код Епископа Фотија

В.Митрић

30. 09. 2020. у 13:33

НАЈПОЗНАТИЈИ светски извођач на академској хармоници Јуриј Шишкин из Русије, са начелником Угљевика Василијем Перићем, састао се са епископом зворничко-тузланским Фотијем у епархијском седишту у Бијељини.

УМЕТНОСТ БРСАТСТО ЈАЧА: Руски уметник хармонике Јуриј Шишкин на пријему код Епископа Фотија

Фото приватна архива

Власика  Фотије кажеда му је „истинско задовољство што је угостио великог уметника, посебно оног који долази из братске нам Русије, која је по вери братска и Србији и Републици Српскоиј“.

- Разговарали смо о руском Манастиру Светог Александра Невског у Угљевику кога су подигли руски војници који су боравили у мировној мисији, и та светиња је место српско-руског пријатељства, али и уопште о нашем заједништву –прича епископ Фотије, који је руском уметнику ,  у знак добродошлице .поклонио је икону Пресвете Богородице .

Руски уметник Јуриј Шишкин истакао је да овакви сусрети мењају живот ка бољем,те да они нису случајни.

- Овај сусрет је за мене велики знак да треба да се још више усавршавам над својом душом и уз помоћу музике да помажем људима да буду још срећнији - рекао је Шишкин.

Начелник Угљевик Василије Перић захвалио је епископу Фотију , „јер и на овај начин подржава фестивал „Дани хармонике“ али и све духовне и културне активности на подручју ове општине“.

- Радосни смо и срећни што је и ове године  одржан фестивал, упркос пандемији корона вируса, али и  што смо угостили Јурија Шишкина који нам по пети пут олази у Угљевик“ - рекао је  Перић.

- Д оговорена је а и сарадња са руским уметником која ће  бити плодотворна .Много тога је до сада учињено на развоју фестивала а Угљевик и Република Српска постали су по њему препознатљиви у Европи и свету.

Пријему је присуствовао директор Музичке школе „Корнелије Станковић“ Славиша Перић који је организатор фестивала „Дани хармонике“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)