КЕНГУРА ТРАЖИ ЦЕЛА СЕМБЕРИЈА: Породица Танасић из Бијељине моли за информације о свом одбеглом Кокију, у потрази и стари и млади

В. МИТРИЋ

29. 09. 2020. у 07:22

КЕНГУРА ТРАЖИ ЦЕЛА СЕМБЕРИЈА: Породица Танасић из Бијељине моли за информације о свом одбеглом Кокију, у потрази и стари и млади

Никола са својим љубимцем / Фото Приватна архива

КЕНГУР чије је име Коки Кол, који је пре готово месец дана нестао са ранча породице Танасић из Бијељине, виђен је пре три дана. Људи, међутим, нису успели да му приђу, да придобију његово поверење и да га, потом, одведу до власника.

Омиљена животиња отишла је из мини-зоолошког врта Танасића, који се налази уз саму Дрину, на уласку у Републику Српску и Босну и Херцеговину, код ресторана "Дринска ружа". Кенгура траже становници Семберије, од најмлађих до најстаријих. За кратко време постао је омиљен, па се о њему доста прича, брине, али се и подгрева нада да ће се, жив и здрав, вратити.

- Чим сам чуо да су га неки људи видели, одахнуо сам, јер је то знак да је жив и здрав - каже Никола Танасић, власник ранча "Танасић" и малог зоо-врта у ком су, поред осталог, три ноја са различитих делова света и ланад. - Кенгур се највише играо и дружио са ланетом. Нису му добри "савезници" пси, јер се њих плаши. Надамо се да ће се вратити. Наш миљеник би се сигурно вратио, али не зна да се врати на адресу на којој је био. Уз помоћ људи, пре свих, ловаца, које молим из свег срца да нам помогну, вратиће се нама наш Коки Кол.

Наш саговорник каже да су се деца, посетиоци зоо-парка, играла са животињама, међу којима је био и кенгур. Све животиње на ранчу су навикле да буду заједно, што, како нам је испричао, није случај у природи.

Фото Приватна архива

- Код нас су постигли сјајну хармонију на наше и задовољство наших посетилаца, нарочито најмлађих. Деца уживају у овом амбијенту. Догодило се, међутим, да су обе капије остале отворене. Кенгур је изашао, кренуо даље и, нажалост, није знао да се врати - прича Никола Танасић. - Молимо све људе који могу да помогну да нам јаве било шта о нашем кенгуру, па да се, опет, са њим радујемо као што је то било пре него што је нестао.

КУПИЛИ ГА У ЧЕШКОЈ

ТАНАСИЋИ су кенгура купили у Чешкој пре шест месеци. На њиховом ранчу је био више од годину дана, где се потпуно саживео за животињама, газдама и многобројним посетиоцима. Сада га сви траже, нестрпљиво чекају његов повратак и моле се Богу да му буде добро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)