ПОКУШАЛИ ДА ОБЉУБЕ ДЕВОЈЧИЦУ (12): Прњаворчани оптужени за напаствовање малолетнице средином јула ове године

О. МАТАВУЉ

26. 09. 2020. у 08:44

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Мехмеда К. (21) и Милана Н. (23) из Прњавора којом се терете за покушај обљубе 12-годишње девојчице.

ПОКУШАЛИ  ДА ОБЉУБЕ ДЕВОЈЧИЦУ (12): Прњаворчани оптужени за напаствовање малолетнице средином јула ове године

Фото: Depositphotos

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци, Мехмеда К. терети за кривично дело покушај обљубе над дететом млађим од 15 година, док се Милан Н. терети за помагање у том кривичном делу.

Ради се о случају који је средином јула ове године потресао јавност у Српској, јер се све одиграло у дворишту Средњошколског центра "Иво Андрић" у Прњавору. Наиме, девојчица је у ноћним сатима у друштву 15-годишњег пријатеља била у школском дворишту, када су их уочили оптужени и окомили се на њих. Девојчицу су почели да љубе и пипају по интимним деловима тела. До силовања, срећом, није дошло захваљујући 15-годишњаку, као и брзој реакцији полицијске патроле која је Мехмеда К. и Милана Н. ухватила "на делу".

ПРЕТИ ИМ ОСАМ ГОДИНА ЗАТВОРА

ОБОЈИЦА оптужених познати су полицији по разним прекршајним и кривичним делима, а у време напада су били под дејством алкохола. Уколико се докаже њихова кривица, обојици прети казна од најмање осам година затвора.

Из полиције је тада наведено да су оптужени, по доласку у двориште, отерали 15-годишњака, а потом се окомили на његову другарицу. Младић је покушао да позове полицију, али му је један од насилника отео мобилни телефон. Он је, затим, изашао на улицу и панично машући успео да заустави први аутомобил који је наишао, па је возачевим телефоном позвао полицију и пријавио напад.

ОПТУЖНИЦА Окружно тужилаштво, Фото Д. Поздеровић

- Патрола је у Болеславечкој улици затекла младиће и девојку. Она им је испричала да су, након што су отерали њеног друга, напали. Један од њих је почео да је љуби и додирује рукама по интимним деловима тела. Срећом, полицајци су стигли на време и спречили их у намери да је силују - навели су тада у полицији.

Уз оптужницу, суд је Мехмеду К. продужио притвор због опасности од понављања кривичног дела. Притвор може трајати до изрицања првостепене пресуде, док ће се Милан К. бранити са слободе.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)