БРУЦОШИ У РС У АМФИТЕАТРУ: Класична настава од 5. октобра, онлајн настава је “план Б”

С. М.

25. 09. 2020. у 19:07

БРУЦОШИ У РС У АМФИТЕАТРУ: Класична настава од 5. октобра, онлајн настава је “план Б”

Универзитет у Бањалуци / Фото Д. Поздеровић

НАСТАВА за бруцоше у Републици Српској почиње 5. октобра по "класичном" моделу, односно физичким присуством наставника и студената, а уз постојање "плана Б"- онлајн предавања у случају погоршања епидемиолошке ситуације.

Остали студенти на наставу крећу за један месец, односно почетком новембра.

Договорено је то на састанку министара за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђана Рајчевића и представника јавних универзитета, студенстких домова, Уније студената и Института за јавно здравство РС, на којем су усвојене епидемиолошке препоруке и обавезане установе на њихово стриктно спровођење.

На састанку је усвојен план за почетак нове академске године.

- Усвојили смо препоруке Института којима су прописане епидемиолошке мере и обавезали високошколске установе и установе студентског стандарда на њихово стриктно спровођење, објавио је на "Фејсбуку" министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Универзитет у Бањалуци / Фото Д. Поздеровић

Руководства високошколских установа и установа студентског стандарда су одговорни за организовање процеса у складу са препорукама, а накнадно ће се са Институтом прописати мере које се односе на практични дио, на оним факултетима који организују и тај вид наставе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)