МИНИСТРИ ПОДРЖАЛИ ВИШКОВИЋА: Напади који стижу из Федерације БиХ су обично политиканство

С. М.

25. 09. 2020. у 14:36

МИНИСТРИ ПОДРЖАЛИ ВИШКОВИЋА: Напади који стижу из Федерације БиХ су обично политиканство

Фото: Влада РС

МИНИСТРИ у Влади РС, без обзира којем народу припадају, безрезервно подржавају премијера Радована Вишковића, те су поручили да су напади на њега спиновани у Федерацији БиХ с циљем слабљења Републике Српске.

Потпредседник Владе РС, Сребренка Голић, рекла је јуче у Бањалуци да министри осуђују нападе из ФБиХ на Вишковића којег сматрају за часног и поштеног човека.

- Вишковић је вредан, частан, поштен, радан и добар човек и никада људе није делио по националности - рекла је Голићева која се јавности обратила у име министара РС. 

Фото: Влада РС

Према њеним речима, Вишковић са великим успехом и видљивим резултатима, одговорно и предано обавља функцију премијера, с циљем проспертитета Републике Српске и бољег живота грађана. 

- Премијер Радован Вишковић никад није ценио људе по националности, него по томе како обавља свој посао и по томе да ли је добар човек. Он цени људе по томе како обављају посао и да ли су добри. То знамо ми, његове колеге, сарадници, пријатељи и сви који га познају - додала је Голићева. 

Фото: Влада РС

Она је навела да напади на Вишковића који долазе из ФБиХ обично спиновање и политикантско предизборно подметање усмерено на слабљење институција РС и стицање јефитних политичких поена за поједине странке у Сарајеву. 

Голићева је нагласила да су ови потпуно неутемељени напади израз огромних фрустрација јер је  Српска политички стабилна, а ФБиХ већ две године није у стању да пронађе минимум политичног јединства да формира владу и посвети се решавању кључних проблема, који су очигледни и који муче грађане тог дела БиХ. 

- Ми, министри у Влади РС, сматрамо да би решавање ових проблема који оптерећују и укупне односе у БиХ, био бољи начин да се води предизборна кампања, него сијање мржње и клеветање људи који чине све да будућност народа на овим просторима буде светлија - поручила је Голићка.  

Фото: Влада РС

Она је нагласила да министри стоје иза Радована Вишковића, прије свега као доброг и часног човека, а онда и као премијера Републике Српске и дају му пуну подршку да, користећи све законом прописане норме, заштити себе и своју породицу. 

Обраћању Голићеве присуствовали су министри у Влади Српске који су потписали заједничку изјаву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)