ОПТУЖНИЦА ПРЊАВОРЧАНИМА: Покушали да силују 12-годишњакињу

О.М.

25. 09. 2020. у 12:37

ОПТУЖНИЦА ПРЊАВОРЧАНИМА: Покушали да силују 12-годишњакињу

Фото: Д. Поздеровић

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Мехмеда К. (21) и Милана Н. (23) из Прњавора којом се терете за покушај обљубе 12-годишње девојчице.

Ради се о случају који се одиграо крајем јула ове године у дворишту Средњошколског центра "Иво Андрић" у Прњавору. Девојчица је у друштву 15-годишњег пријатеља била у школском дворишту, када су се оптужени окомили на њих. До силовања, срећом, није дошло захваљујући 15-годишњаку, те брзој реакцији полиције која је оптужена ухватила "на делу".

Из полиције је тада наведено да су оптужени, по доласку у дворишту, отерали 15-годишњака, а потом се окомили на његову пријатељицу. Младић је покушао да позове полицију, али му је један од насилника отео мобилни телефон. Он је затим изашао на улицу и зауставио први аутомобил који је наишао, па је возачевим телефоном позвао полицију и пријавио напад.

- Патрола је у Болеславечкој улици затекла младиће и девојку. Она им је испричала да су, након што отерали њеног друга, напали. Један од њих је почео да је љуби и хвата рукама по интимним дјеловима тела. Срећом, полицајци су стигли на време и спречили их у намери да је силују - навели су тада у полицији.

Уз оптужницу суд је Мехмеду К. продужио притвор због опасности од понављања кривичног дела. Притвор може трајати до изрицања првостепене пресуде, док ће се Милан К. бранити са слободе.

Обојица оптужених познати су полицији по разним прекршајним и кривичним делима, а у време напада су били под дејством алкохола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)