ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Граде станове за младе брачне парове и самохране родитеље

Р.С.

24. 09. 2020. у 13:51

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Граде станове за младе брачне парове и самохране родитеље

Фото. Р. С.

ВЛАДА Републике Српске прихватила је на данашњој седници информацију о потреби изградње стамбених јединица за младе брачне парове, као и самохране родитеље у руралним срединама.

Услов је да парови имају до 30 година, као и да они који конкуришу имају своје земљиште на којем би се градили објекти.

Због изражене депопулизације у руралним срединама, предложена мера приоритетно ће бити реализована у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама у Републици Српској. У њима ће се првенствено обухватити млади брачни парови до тридесет година старости који имају једно дете или планирају рађање другог детета, а располажу са, или пак имају у власништву земљиште адекватно за изградњу стамбене јединице.

- Влада Републике Српске планира да реализује пројекат од великог значаја за останак младих и обезбеђивање услова за квалитетнији живот у руралним подручјима Републике Српске, а који се односи на изградњу стамбених објеката младим брачним паровима и самохраним родитељима са местом пребивалишта у руралним подручјима. Реч је о пројекту који има за циљ демографску обнову и заустављање одлива становништва, а корисници ће бити бирани бутем конкурсне процедуре - наведено је данас из Владе Српске.

Јавни позив биће отворен од 1. октобра.

Министарка породице, омладине и спорта РС Соња Давидовић најавила је данас да су у току разговори и са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, како би се и они укључили кроз пакет помоћи за бављење пољопривредом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)