РАДОВИ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Брже до Филиповог села

В. Митрић

23. 09. 2020. у 13:36

У УГЉЕВИЧКИМ месним заједницама Горња Трнова и Доња Крћина у току асфалтирање локалног пута, који спаја ова места, чији је финансијер општина Угљевик са 165.000 КМ.

РАДОВИ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Брже до Филиповог села

Фото: В. Митрић

Начелник Угљевика Василије Перић је, са мештанима  пратио радове и поделио радост штп ће бити модерна веза дв Крћине са родним селом Филипа Вишњића, Горњом Трновом у чијој су близини Манстир Тавна и Новакова пећина, два јако посећна места у овом делу РС. 

- На овом путном правцу у претходном периоду је био проблем са клизиштима, а сада вишђе неће бити тих мука и проблема - каже Перић.

- Реч је о још једном важном послу који  радимо како бисмо увезали сва села и омогућили њихову најбољу и најкраћу везу са градом.Ово је само део онога што смо урадили и што ћемо да урадимо како бисмо сперечили „цурење“ становништва.Лепо је чути дечју грају у овим сокацима и то нас соколи да радимо још и више и боље.

Председник Месне заједнице Горња Трнова Горан Стевановић изразио је задовољство јер се ради асфалтни пут који много значи за 240 домаћинстава које живе у овим мјестима.Општина сама гради пут,  оне средине са пунијим буџетима у РС и Ф БиХ скоро да и не раде сесоке путеве, а да није обавезно учешће мештане, а диче се „великим успесима“.

- Деца из Доње и Горње Крћине иду у школу у Трнову и пролазе овим путем који је брдовит и сада новим асфалтом ће се на лакши начин стизати а посебно у зимском периоду - додао је Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)