УМРО ЗБОГ КРВАРЕЊА: Настављено суђење за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића

О. М.

22. 09. 2020. у 17:17

УМРО ЗБОГ КРВАРЕЊА: Настављено суђење за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића

Фото: Принтскрин Нова БХ

Жељко Ковачевић, један од нападача на убијеног бизнисмена Славишу Крунића, с леђа је погођен из даљине у леви део бутне кости и умро је услед искрварења.

То је у Окружном суду у Бањалуци испричао Далибор Недић, специјалиста судске медицине, на суђењу за убиство Крунића и његовог телохранитеља Жарка Павловића. За злочин су оптужени Бенеди Ђукановић, Емилио Балдо, те помагач Родољуб Гајић. Као један од нападача означен је и Ковачевић, који је убијен у размени ватре с Крунићевим обезбеђењем.

Незаконито поступали с телом

Ђукановићев бранилац Татјана Савић сматра да се с телом Ковачевића незаконито поступало од проналаска до обдукције јер, како каже, ”нико у судници не зна зашто је прошло 36 сати до обдукције".

- Да је обдукција рађена раније и вештак је потврдио да би се могао изјаснити о времену смрти - рекла је Савић.

- Радило се о прострелној рани која се завршава у левој половини стидне регије. Пројектил којим је погођен током обдукције није пронађен - рекао је Недић.

Према његовим речима смрт Ковачевић је могла наступити 20 минута након што је погођен.

- Према мојој процени особа с таквом раном је могла да пуже или да се вуче. На ту страну није могла да се ослања, јер нога није била у функцији - истакао је Недић.

Појаснио је да услед искрварења долази до ошамућености и губитка свести, а како је Ковачевић изгубио најмање две литре крври сматра да је преминуо 15-20 минута након што је рањен. Он није могао да се изјасни о тачном времену смрти, будући да је обдукција рађена више од 24 сата од убиства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)