УСЛОВИ КАО ИЗ СНА: Бијељински Центар за социјални рад обележио крсну славу

В. Митрић

22. 09. 2020. у 15:49

УСЛОВИ КАО ИЗ СНА: Бијељински Центар за социјални рад обележио крсну славу

Фото: В. Митрић

ЗАПОСЛЕНИ у бијељинском Центру за социјални рад први пут су у новом здању обележили крсну славу – Свете праведне Јоакима и Ану, а директор Центра Милорад Софренић поручио је да ће се ова установа и даље трудити да унапређује услуге и помогне што већем броју корисника.

- У априлу смо почели рад у новим просторијама, а то значи да су и услуге које пружамо корисницима сада квалитетније. Канцеларије за рад запослених изграђене су по највишим стандардима и сада много растерећеније можемо да решавамо веома деликатне проблеме породично-правне заштите – поручио је Софренић.

Према његовим речима, посебно треба истаћи изградњу Дневног центра за децу са посебним потребама, који би требало да почне  да ради током октобра.

- Изградња и опремање Дневног центра коштали су 650.000 КМ и за ове потребе ћемо морати додатно да запослимо раднике, као што су специјални педагози, специјални васпитачи и дефектолози. Претпостављамо да ће у Центар дневно долазити између 40 и 60 деце – појаснио је Софренић.

Површина нове зграде Центра за социјални рад износи више од 2.500 метара квадратних и налази се поред Градског парка, у Улици потпоручника Смајића. У згради, чија је изградња коштала 3,1 милион конвертибилних марака, осим канцеларија Центра налазиће се и друге институције - Савез општина и градова и Дирекција за изградњу и развој града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)