“РАМПА“ ИЗ БАЊАЛУКЕ! Велика акција граничне полиције БиХ

В. Митрић

22. 09. 2020. у 13:37

СЛУЖБЕНИЦИ Управе за индиректно опорезивање, Регионалног центра Бањалука, у две одвојене акције на подручју општине Шамац и Велика Кладуша одузели су већу количину резаног дувана и цигарета без акцизних маркица у вредности од 68 хиљада КМ, рекао нам је Рарко Ковачевић, портпарол УИО БиХ.

“РАМПА“ ИЗ БАЊАЛУКЕ! Велика акција граничне полиције БиХ

Фото: ГП БиХ

Службеници Управе за индиректно опорезивање, Регионалног центра Бањалука, Група за спречавање кријумчарења и прекршаја поступајући у складу са обавештајним подацима Групе за обавештавање РЦ Бања лука, прво су на подручју општине Шамац пронашла већу количину акцизних производа (резани духв) и машину за сечење дувана, без документације о пореклу. Том приликом пронађена је и одређена количина дувана у листу, који су службеници Група за спречавање кријумчарења и прекршаја РЦ Бањалука предали у надлежност Пољопривредном инспекторату РС који су спорну робу привремено одузели.

У другој одвојеној акцији, на подручју општине Велика Кладуша такође су пронашли већу количину акцизних производа (резани дуван и цигарете разних произвођача) без акцизних маркица и документације о пореклу, која је привремено одузета.

У току спровођења поменутих акција одузето 260 килограма дувана, машина за сечење дувана, дувана у листу - 250 килограма  и 521 паклица цигарета разних произвођача, без акцизних маркица и документације о пореклу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)