СУДУ МАЛО ТРИ ГОДИНЕ РОБИЈЕ: Одбијено признавање кривице Недељка Дукића за покушај убиства новинара

О. МАТАВУЉ

22. 09. 2020. у 12:44

СУДУ МАЛО ТРИ ГОДИНЕ РОБИЈЕ: Одбијено признавање кривице Недељка Дукића за покушај убиства новинара

Фото архива

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одбио је споразум о признавању кривице, који је Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци склопило са Недељком Дукићем (29) из Кнежева, оптуженим да је заједно са боксером Марком Чолићем (33) покушао да убије новинара БН телевизије, Владимира Ковачевића.

Како незванично сазнајемо Дукић је пристао на казну од три године затвора, али је суд ту нагодбу одбио. Раније је одбрана нудила споразум од две године затвора, на који тада тужилаштво није пристало.

КОВАЧЕВИЋ СЕ НИЈЕ ПРОТИВИО

ВЛАДИМИР Ковачевић каже, за "Новости", да га је тужилаштво обавестило о споразуму са Недељком Дукићем, и да се није противио предложеној казни.

- Казна је мање битна. Мени је било битно да то значи да он признаје извршење кривичног дела. Тужилаштву сам, по ко зна који пут, поновио да инсистирам на откривању налогодавца, који до данас није познат - рекао је Ковачевић.

Занимљиво је да је рочиште за разматрање споразума било затворено за јавност, тако да званични разлог одбијања није познат. Верује се да веће није било задовољно предложеном казном, будући да је Чолић раније за исто дело осуђен на пет година затвора.

Након што је споразум одбачен, суђење је настављено саслушањем сведока одбране. Мирољуб Јурић, власник ноћног клуба "Балкан", у којем су Дукић и Чолић радили као службеници обезбеђења, потврдио је да је Чолић радио у локалу у ноћи премлаћивања новинара.

- Они су радили као редари на улазу. После тог догађаја обојицу сам одјавио с посла, јер на посао нису ни долазили. С њима нисам имао проблема, нити ми је познато да су од било кога одузимали неке недозвољене предмете, јер ми немамо могућност да претресамо људе - рекао је Јурић.

ОПТУЖЕН Недељко Дукић

Фото Д. Поздеровић

О одузимању оружја и палица на улазу у кафић ништа није знао ни пословођа "Балкана" Жарко Ковачевић, али није искључио могућност да су Дукић и Чолић то радили.

Оптужницом Дукић се терети да је заједно с боксером Марком Чолићем 26. августа 2018. брутално претукао Ковачевића. Нападачи су новинара чекали пред зградом у којој станује, а онда су насрнули на њега и изударали га телескопским палицама. Нанели су му тешку повреду у виду нагњечења мозга, и више лакших повреда главе, уха, рамена, натколенице...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)