ГРАДСКА УПРАВА У БИЈЕЉИНИ: Бране Семберију од вода

В. Митрић

18. 09. 2020. у 15:32

РАДОВИ на реконструкцији Мајевичког ободног канала (МОК) и канала Глоговац одвијају се према плану и требало би да буду завршени до краја године, након чега ће градска зона бити у потпуности заштићена од великих вода какве су 2014. године погодиле Семберију, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

ГРАДСКА УПРАВА У БИЈЕЉИНИ: Бране Семберију од вода

Фото: В. Митрић

Мићић је приликом обиласка радова на месту где се канал Глоговац једним делом рачва према граду, а другим улива у МОК, истакао да ће реконструкција ова два канала коштати 6,4 милиона конвертибилних марака, а да је Градска управа издвојила 320.000 КМ за експропријацију земљишта и друге активности.

Фото: В. Митрић

- Реч је о уређењу два километра канала Глоговац и 11 километара МОК-а, где се ради на проширењу и продубљењу корита и грађењу десне обале, односно насипа. На месту на којем се тренутно налазимо омогућено је да део воде отиче у Дашницу, а део у Мајевички ободни канал, чиме је спречено понављање сценарија из 2014. године када је у граду било поплављено више од 3.000 стамбених објеката – нагласио је Мићић, који  подсетио да су завршени регулација корита реке Јање и санација савског насипа, да је при крају уређење дела канала Дашница који пролази кроз градско језгро, као и да се настављају активности на изградњи дринског насипа.

Фото: В. Митрић

У Новом Селу, Црњелову и Батковићу инвестирано је и у изградњу система за наводњавање.

- Генерално гледано, од 2010. године у изградњу водопривредних објеката и заштиту од поплава у Семберији уложено је више од 30 милиона КМ – закључио је градоначелник Бијељине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)