ПЛАНИРАНА ЛИКВИДАЦИЈА ГОВЕДАРИЦЕ? Шокантно сведочење Миљана Вујовића, оптуженог за убиство Петра Бајчетића

О. МАТАВУЉ

18. 09. 2020. у 08:02

ПЛАНИРАНА ЛИКВИДАЦИЈА ГОВЕДАРИЦЕ? Шокантно сведочење Миљана Вујовића, оптуженог за убиство Петра Бајчетића

Фото: Новости

МИЉАН Вујовић (37), који је оптужен за убиство бизнисмена Петра Бајчетића из Билеће, испричао је у Окружном суду у Бањалуци да је, у време предизборне кампање 2016. године, њему и убијеном нуђено да "припреме терен за убиство Вукоте Говедарице", некадашњег председника СДС.

Сведочећи у своју одбрану, Вујовић је изнео низ шокантних навода о оптуженом, политичарима из Херцеговине за које тврди да се баве наручивањем убистава, као и да су и њему радили о глави. Назвао их је "људима из сенке", оптужујући и полицију и тужилаштво да раде по њиховом налогу. Своје тврдње није поткрепио доказима, наводећи да је после Бајчетићевог убиства побегао из земље због страха да и сам не буде убијен.


- Нисам хтео да, на глуп начин, будем ко ћевап на тањиру. Све ми је било јасно... Наручено је убиство Говедарице, Петар је убијен и ја сам био следећи - рекао је Вујовић.


Навео је и да су му "пријатељи из полиције" открили да би он требало да буде убијен приликом хапшења, а све би се наводно представило као да се опирао. Зато се склонио у другу земљу, јер у екстрадицији такав сценарио није могућ. Тужилац Светланка Бијелић констатовала је да га "нико није убио" и упитала кога је полиција убила:
- Мог брата! А на суду су све изокренули и само што убици нису дали награду - рекао је Вујовић.


Миљановог брата Раденка 2006. године убили су припадници Граничне полиције БиХ приликом спречавања шверца. Из освете, Миљан је под возило тадашњег командира Граничне полиције Требиње Миодрага Кундачине подметнуо бомбу, која се није активирала, за шта је осуђен на осам година затвора.


Оптужница Вујовића терети да је организовао злочиначко удружење које је имало за циљ изнудe и отмицe, а чији су чланови били раније осуђени Ђорђе Радмиловић (16 месеци), Срђан Денда (13 месеци), Гаврило Бјелица (12 месеци) и једно непознато лице. Осмислили су план за отмицу Бајчетића, који је Вујовић у последњи тренутак променио. Заједно с непознатим мушкарцем Бајчетића је покушао да отме, али им је он пружио отпор. У нагуравању, Бајчетић је погођен хицем из пиштоља у главу. Вујовић је у бекству био две године и ухапшен је у Србији са лажним документима.


Као сведок у предмету предложен је Ђорђе Радмиловић, који је недоступан правосуђу РС и за њим је расписана потерница. Тужилаштво га није лоцирало, али им је оптужени дао Радмиловићеву адресу у Србији, наводећи да је он спреман да сведочи видео-линком из суда у Београду.

Вукота Говедарица

 

ШОКИРАН ИЗЈАВОМ ОПТУЖЕНОГ


ВУКОТА Говедарица  каже да је био затечен када је чуо изјаву Миљана Вујовића.
- Шокиран сам таквом изјавом. Према ономе што сам прочитао, делује ми као да је то требало да буде наручено политичко убиство. Бавим се политиком и застрашујућа је помисао да постоје људи који би се на тај начин разрачунавали са неистомишљеницима. На основу чега или како се уопште могло ући у причу око планирања мог убиства? Искрен да будем, нисам у стању да коментаришем било шта од тих навода, а свакако ћемо тражити прецизније информације о свему - рекао је Говедарица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)