МИНИСТАРКА ПОРОДИЦЕ, ОМЛАДИНЕ И СПОРТА РС: Значајна подршка спртским организацијама за ноље резултате и развој спорта

Новости онлине

17. 09. 2020. у 18:26

МИНИСТАРКА ПОРОДИЦЕ, ОМЛАДИНЕ И СПОРТА РС: Значајна подршка спртским организацијама за ноље резултате и развој спорта

Фото: О. М.

КОНТИНУИРАН рад на унапређењу рада спортских организација, стварање повољнијих услова за организацију такмичења у вишим ранговима као и обезбеђивање материјалне и сваке друге подршке спортским колективима и појединцима су циљеви које смо поставили и које, упркос свим изазовима и потешкоћама, остварујемо, каже за Новости министарка породице, омладине и спорта РС, Соња Давидовић.

Она подсећа да је велики корак за спорт начињен усвајањем Закона о спорту, након готово две деценије, али да се непрекидно ради на развоју спорта и да је на јесен планиран план подршке спортским организацијама.

- У наредном периоду планирамо значајнију подршку спортским организацијама и спортистима који остварују значајне резултате и ван граница Републике Српске, јер труд, рад и успјех мора бити награђен да бисмо могли очекивати нове успјехе. Планирамо и значајнију подршку раду спортских савеза, који раде на развоју спорта али су и значајан партнер Министарству - наглашава Давидовићева.

Министрака истиче да је циљ наставити пружати константну подршку и водити рачуна о свим спортистима и спортским колективима на комплетној територији РС који остварују добре резултате и подстичу развој спорта РС.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)