КОМЕМОРАЦИЈА ЗБОГ СМРТИ МОМЧИЛА КРАЈИШНИКА: Ево ко се опростио све од њега (ФОТО)

С.М.

16. 09. 2020. у 12:09

КОМЕМОРАЦИЈА ЗБОГ СМРТИ МОМЧИЛА КРАЈИШНИКА: Ево ко се опростио све од њега (ФОТО)

Фото: РТРС

КОМЕМОРАЦИЈА поводом смрти првог председника Народне скупштине Републике Српске Момчила Крајишника одржана је данас у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Комеморацији су присуствовали и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, као и председник НСРС Недељко Чубриловић.

Српски члан редседништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да ће на седници Предсједништва БиХ затражити минуту ћутања поводом смрти првог послератног српског члана Председништва БиХ Момчила Крајишника.

Фото: РТРС

Додик је истакао да би у Палама по Крајишнику требало да буде именована једна од улица, као и нека од установа у Источном Сарајеву.

- Република Српска се не сме одрећи својих утемељивача, а један од њих је Момчило Крајишник, рекао је Додик на комеморацији у Банском двору у Бањалуци, поводом смрти првог предсједниа Народна скупштине Републике Српске Момчила Крајишника.

Он је поновио да историјска улога Крајишника не сме да буде заборављена.

Фото: РТРС

Крајишник је био први председник Народне скупштине Републике Српске, од 24. октобра 1991. до 14. септембра 1996. године.

Од 1996. до 1998. године био је први члан Председништва БиХ из Републике Српске.

Момчило Крајишник преминуо је јуче у Универзитетском клиничком центру од последица заразе вирусом корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)