МИЛОРАД ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Не постоји национална одредница Босанци, па тако не постоји ни босански језик

С.М.

14. 09. 2020. у 18:56

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да осим што не разуме шта један члан Председништва БиХ ради са родитељима школске деце у Зворнику, није му јасно ни шта Жељко Комшић покушава да проблематизује.

МИЛОРАД ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Не постоји национална одредница Босанци, па тако не постоји ни босански језик

Фото: Вид Благојевић

На питање да прокоментарише Комшићеву изјаву, након данашњег састанка са родитељима школске деце у Зворнику, да ће на следећој седници Председништва разговарати са српским чланом о, како је навео, решавању проблема језика у школама, те да се ђацима у књижице уписује "босански језик", Додик је одговорио да сваки језик носи име по имену народа и да не види зашто би бошњачки језик био изузетак.

- Наметање назива језика 'босански' је наставак политике асимилације свих у БиХ, на шта ми не пристајемо. Онако како не постоји национална одредница Босанци, тако не постоји ни 'босански језик' - истакао је Додик за Срну.

Додик је нагласио да ако баш инсистирају да се тај језик зове тако онда им мора објаснити да се "босански" на српском каже бошњачки.

- И за крај бих се нашалио, члан Председништва БиХ нема мандат да се бави овим питањима, осим ако Комшић не признаје да је дошао у пријатељску посету суседној Републици Српској - рекао је Додик за Срну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)