ТУГА: Славни лекар, Марко Пекија, преминуо од короне

О. М.

14. 09. 2020. у 15:47

ДР Марко Пекија, уважени лекар Клинике за интензивну медицину за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске, преминуо је јуче од последица вируса корона.

ТУГА: Славни лекар, Марко Пекија, преминуо од короне

Фото: УКЦ РС

У УКЦ Републике Српске наводе да је Пекија преминуо након месец дана борбе с вирусом.

- Лекари, особље и сви запослени у нашој установи имали су привилегију што су познавали уваженог младог лекара, те што су имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и ентузијазма пред којим је била блистава каријера - саопштио је УКЦ РС.

Др Пекија је радио у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС збрињавајући најкритичније пацијенте и спашавајући бројне животе, нажалост, битку против невидљивог непријатеља није добио.

Пекија је рођен 8. септембра 1983. године у Бањалуци. Медицински факултет у Бањалуци је завршио 2013. године гђе и стекао звање доктора медицине. Након завршеног факултета своју професионалну каријеру је започео у Дому здравља Приједор 8. августа 2013. године. У Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС је засновао радни однос 1. марта 2019. године где добио специјализацију из области пулмологије у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ РС.

Иза себе је оставио супругу и двоје деце. 

- Пословодство УКЦ РС у име запослених у нашој установи изражава дубоко жаљење за изгубљеним младим животом колеге и радника, а породици преминулог лекара упућује искрено саучешће - наводе у УКЦ РС.

Комеморативна седница поводом смрти др Марка Пекије одржаће се у сриједу, 16. септембра 2020. године у 10:00 часова у УКЦ РС којој ће због епидемиолошке ситуације присуствовати само породица и колеге преминулог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)