УЧЕШЋЕ СА 87 ПАКЕТА УЗЕЛА И НВО „МАЈКА И ДЕТЕ“: Ђаке на Сокоцу помогли са 307 комплета и Покрајинска Влада Вјводине

Р.Миловић

13. 09. 2020. у 11:14

МИМО ранијих година, ове школске године, локална власт на Сокоцу је уз помоћ донатора, међу којима је и Покрајинска Влада Војводине, ученицима од 3 до 9. разреда ОШ, бесплатно доделила 220 руксака и исто толико комплета школског прибора.

УЧЕШЋЕ СА 87 ПАКЕТА УЗЕЛА И НВО „МАЈКА И ДЕТЕ“: Ђаке на Сокоцу помогли са 307 комплета и Покрајинска Влада Вјводине

Фото: Р.М.

Придружила се и НВО „Мајка и дете“ са 87 куксака и комлета књига за трећи и четврти разред, деци из породица са троје и више деце.Пракса је већ годинама да ученицима првог и другог разреда школске уџбенике обезбеђује Влада РС.

- Ову акцију „Мајка и дете“ спроводи већ осам година. Имамо 190 чланица у Удружењу, а помаже нас и локална самоуправа - каже за „Новости“ Славица Цуровић председница НВО „Мајка и дете“ у Сокоцу.

- У време пандемије вируса корона, хтели смо на овај начин да олакшамо родитељима издатке за почетак школске године. Припомогла нам је и Покрајинска Влада Војводине и Висока школа за услужни бизнис из Сокоца, а део средстава смо обезбедили из буџета Општине. Ово опремање ђака, преведено у новац, износи 50.000 марака - каже за наш лист Милован Бјелица начелник Сокоца.

Фото: Р.М.

У Сокоцу је у међувремену, код градске фонтане, обогаћено дечије игралиште новим мобилијаром, за шта је утрошено око 20.000 марака.

                                     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТВОРЕНА ЛЕТЊА СЕЗОНА: У Требињу почела туристичка манифестација Град који волите