РАТНИ ИНВАЛИД НАПОКОН ИМА КРОВ НАД ГЛАВОМ: На Мајевици остао инвалид, општина му реконструише кућу

В. Митрић

11. 09. 2020. у 20:53

НАЧЕЛНИК општине Угљевик, Василије Перић, и председником овдашње Борачке организације Јован Маринковић посетили су ратног војног инвалида Бранислава Тодоровићам коме се уз подршку општине мења кров и реконструише стамбени објекат.

РАТНИ ИНВАЛИД НАПОКОН ИМА КРОВ НАД ГЛАВОМ: На Мајевици остао инвалид, општина му реконструише кућу

Фото: В. Митрић

Тодоровић је захвалио начелнику Перићу и Борачкој организацији Угљевика на подршци и додао да се од 1994. године када је рањен служи инвалидским колицима.

Фото: В. Митрић

- Као млади војник био сам заробљен у хрватском Бјеловару, а наком ослобађања налазио сам се и на Вуковарском ратишту. Рањен сам 1994 године на планини Мајевици као припадник Војске Републике Српске и од тада сам инвалид - прича нам Тодоровић.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да се указала потреба да се замени кров и санира све што је потребно на овом стамбеном објекту које се финансира из буџета локалне управе са 10.000 КМ.

- Важно је одржавати квалитетним услове живота за нашег суграђанина Тодоровића, а он  је само један у низу од оних који су дали огроман допринос у стварању Републике Српске – каже Перић, истакавши да је дужност помагање онима који су највише дали за стварање Српске и опстанак српског народа и њиховим потомцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)