ХВАЛА КОМШИЋУ ЗБОГ КОСМЕТА: Додик о потезу хрватског члана Председништва: Напокон ће се разјаснити признаје ли БиХ приштинске институције

Новости онлине

09. 09. 2020. у 15:18

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је хрватски члан Председништва Жељко Комшић урадио добру ствар, јер је предао захтев за седницу на којој би се разматрало признање самопроглашеног Косова и додао да би то питање било коначно решено.

ХВАЛА КОМШИЋУ ЗБОГ КОСМЕТА: Додик о потезу хрватског члана Председништва: Напокон ће се разјаснити признаје ли БиХ приштинске институције

Фото: АП Пхото/Дарко Војиновић

Додик је нагласио да ће се напокон одлучити да ли БиХ признаје или не признаје КиМ и да ће уколико буде прегласан затражити заштиту виталног националног интереса.

Истакао је да ће се онда о томе одлучивати у Парламенту Српске, преноси РТРС.

- Не видим проблем да на дневном реду буде одлука о признању Косова. Гласаћу против. Први пут, други пут ћу затражити заштиту виталног националног интереса и та ће одлука бити предата Парламенту Српске. То је добро, да се донесе одлука. БиХ нема донесену ту одлуку, ни о признању ни о не признању. Ово је добра прилика да се дође до једне одлуке. Онда је обавеза свих из БиХ да кажу 'ми не признајемо такозвано Косово'. Могу се захвалити Комшићу за ту иницијативу. Било би непримерено да ја ту иницијативу покрећем, па да гласам против - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Додик је поручио да Комисија за интеграцију са НАТО неће бити формирана.

Истакао је да последице НАТО бомбардовања остају.

- Бомбардовање осиромашеним уранијумом оставља трајне последице на све људе у БиХ. Чињеница је да то у ФБиХ славодобитно обележавају, а за српски народ је то дан туге - рекао је Додик.

Он је додао да једна страна прославља, а друга обележава страдање.

- То је судбина коју имамо овде - рекао је Додик, преноси РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)