САСТАНАК ИГОРА РАДОЈИЧИЋА И ГОРАНА ВЕСИЋА: Наредног месеца братимљење Бањалуке и Београда

С.М.

07. 09. 2020. у 13:40

САСТАНАК ИГОРА РАДОЈИЧИЋА И ГОРАНА ВЕСИЋА: Наредног месеца братимљење Бањалуке и Београда

Фото: Град Бањалука

БАЊАЛУКА и Београд потписаће током наредног месеца повељу о братимљењу, договорено је на данашњем састанку градоначелника Бањалуке Игора Радојичића са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем и председником Скупштине Београда Николом Никодијевићем.

Весић је након састанка истакао да два града имају споразум о сарадњи из 2005. године, који ће прерасти у највиши могући облик сарадње, споразум о братимљењу.

- Посебно смо срећни и задовољни због тога јер је Бањалуци и формално већ одавно место у том друштву наших 30 градова побратима из целог света - рекао је Весић новинарима у Бањалуци.

Фото: Град Бањалука

Током сусрета са делегацијом Београда, која борави у Бањалуци поводом бициклистичке трке Београд-Бањалука, разговарано је и о другим конкретним облицима сарадње, попут заједничких наступа на трећим тржиштима, посебно када је реч о туризму.

Планирано је и организовање годишње културне манифестације, те отварање "Крајишке куће" у Београду.

Фото: Град Бањалука

- Ми смо пре свега браћа и пријатељи. Када дођемо у Бањалуку ми смо као код куће, као што су све Бањалучанке и Бањалучани у Београду код своје куће - поручио је Весић.

Фото: Град Бањалука

Радојичић је нагласио да сарадња Бањалуке и Београда може и треба да постане садржајнија.

- Београд и Бањалука сарађују у свим областима. Наши грађани су повезани многоструким везама, породичним, пријатељским, образовним, културним, спортским. Биће нам задовољство да у октобру потпишемо и формални споразум о братимљењу и тако наставимо и ту врсту сарадње градова и администрација, истакао је Радојичић.

Фото: Град Бањалука

Он је најавио да ће свим потенцијалним инвеститорима из Србије у Бањалуци бити на располагању све потребне информације из прве руке, а, када је реч о питањима из комуналне области, Бањалука ће пратити позитивна искуства Београда.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)