ВЕЋ ТРИ СЛУЧАЈА ЗАРАЗЕ КОРОНОМ У ШКОЛАМА У РС: Министарстсво апелује на родитеље и наставнике

Р.С.

04. 09. 2020. у 14:03

МИНИСТАРСТВО просвете и културе Републике Српске апеловало је на родитеље да не шаљу у школу децу уколико су били у контакту са зараженом особом или уколико постоји и најмања сумња на заразу на Ковид 19, код детета или код родитеља.

ВЕЋ ТРИ СЛУЧАЈА ЗАРАЗЕ КОРОНОМ У ШКОЛАМА У РС: Министарстсво апелује на родитеље и наставнике

Фото: Р. С.

Исти позив се односи се и на наставнике који имају симптоматичне тегобе.


- Такође, и у оним случајевима када ученици или родитељи чекају резултате тестирања на Ковид 19, позивамо их на савесно поступање, те да остану код куће и у случајевима када је њихово здравствено стање добро, све док не добију резултате тестирања - наводи се у саопштењу из ресорног министарства.

Такође, надлежни позивају ученике који имају одређене здравствене тегобе, а посебно симптоме акутне респираторне инфекције, као и њихове родитеље и наставнике, да се и у овим случајевима опходе савесно, остану код куће, да се јаве надлежном лекару или педијатру и слушају њихове упуте, док све сумње на заразу не буду отклоњене, а с јасним циљем очувања сопственог и здравља свих других из непосредног окружења.

У саопштењу се истиче да је за све једнако важно да се придржавају свих превентивних мера и препорука Института за јавно здравство Републике Српске, као што су редовно одржавање хигијене руку, мерење температуре, поштовање препорученог размака у контакту са другим особама, ношења заштитних маски, као и свих осталих препоручених мера.

Вирус корона јуче је потврђен код једне ученице бањалучке основне школе, те једног средњошколца из Приједора. Данас је саопштено да је вирусом корона заражена и једна професорица Политехничке школе у Бањалуци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)