ПРИТВОР БЛУДНОМ ОЦУ: Истрага после стравичног родоскрнављања откривеног у Поткозарју, прети му казна од пет до 15 година затвора

О. МАТАВУЉ

30. 08. 2020. у 20:37

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор оцу монструму Н. П. (48) који је ухапшен у петак због сумње да је у више наврата сексуално злостављао своју 14-годишњу кћерку.

ПРИТВОР БЛУДНОМ ОЦУ: Истрага после стравичног родоскрнављања откривеног у Поткозарју, прети му казна од пет до 15 година затвора

Окружни суд у Бањалуци / Фото Д. Поздеровић

На терет му се ставља да је починио кривично дело обљубе са дететом млађим од 15 година, за које је Кривичним закоником Републике Српске запрећена казна од пет до 15 година затвора.

- Притвор је одређен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке, због опасности од понављања кривичног дела, те због узнемирења јавности - наводе у суду.

Извор близак истрази открива да се Н. П. на терет ставља да је више пута у јулу и августу имао сексуалне односе с кћерком.

- Она је годинама живела одвојено од родитеља и боравила у хранитељској породици због родитељског запуштања. Са биолошким родитељима се виђала периодично и то тако што би она ишла њима у посету на дан или два. То је злоупотребио и искористио њен отац, који ју је током тих посета напаствовао - тврди извор из истраге.

Појашњава да су цели случај разотркили радници Центра за социјални рад након што им је хранитељ девојчице пријавио да је малолетница била жртва сексуалног злостављања.

- Са свиме су упознати полиција и тужилаштво. Покренута је опширна истрага током које су узете изјаве од више особа. Девојчица је испитана у присуству стручњака и у складу са свим процедурама, а затим је упућена на лекарски преглед који је потврдио најцрње слутње - каже извор из истраге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)