БРИГА ЗА ЂАКЕ: Општински челници у Угљевику будно мотре да све буде ваљано пред почетак школске године

В. Митрић

29. 08. 2020. у 12:43

БРИГА ЗА ЂАКЕ: Општински челници у Угљевику будно мотре да све буде ваљано пред почетак школске године

Фото: В. Митрић

У ОПШТИНИ Угљевик у току је дезинфекција свих школских здања, коју спроводи локална управа заједно са Домом здравља и Ватрогасној јединицом ове општине.

Начелник Угљевика Василије Перић посетио је Средњошколски центар „Михаило Петровић Алас“ у којој је и почела акција дезинфекције.

- Део новца издвојили смо за набавку опреме, мераче температуре, дезинфекциона средстава која ће помоћи  за несметан рад наших школа у складу са хигијенско-епидемиолошким препорукама - каже Перић.

Фото: В. Митрић

Перић је најавио подршку школама за превоз ђака, како би било заштићемо здравље ученика али и свих грађана ове општине.

Директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић каже да је дезинфекција свих школских зграда чини у оквиру припрема за почетак нове школске године.

- Обезбедили смо довољну количину дезинфекционих средстава, а радници који су данас слободни су добровољни изашли да помогну, како би наши ученици и памет Републике Српске се заштитили од ове опаке заразе - рекао је Цветковић.

Директор Средњошколског центра Стево Беновић захвалио је свима који учествују у акцији дезинфекције.+

Фото: В. Митрић

Беновић је истакао да је најбитнији циљ је да се сачува здравље ученика.

- За нову школску годину предвиђен је нови облик наставе за ново добо. Ученичка одељења су подељена у две групе, часови су скраћени на 20 минута - прича Беновић.

- Од локалне заједнице добили смо три бесконтакна топломера, од чега ће се два користити за ученике а један за професоре, као и једну аутоматска прскалица за брзу дезинфекцију -каже Беновић, додајући да је средства за дезинфекцију обезбедило ресорно министартсво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)