ЈАДНА ЈЕ ДРЖАВА КОЈА СЕ БОЈИ УМЕТНИКА: Владо Георгијев у Требињу са Небојшом Вукановићем

С. М.

28. 08. 2020. у 23:07

НАКОН што му је забрањен улазак у Црну Гору, популарни музичар Владо Георгиев одморио се у Требињу.

ЈАДНА ЈЕ ДРЖАВА КОЈА СЕ БОЈИ УМЕТНИКА: Владо Георгијев у Требињу са Небојшом Вукановићем

Фото: Приватна архива

Тамо је о свему разговарао с народним послаником из Републике Српске Небојшом Вукановићем. Георгијев је поручио да није непожељен у Херцег Новом, граду у коме је рођен, већ да сада једноставно постоје људи који могу да ти дају неки папир да не можеш да „уђеш у своју кућу“.

– Био сам склоњен из колоне на нека два сата, са уредним документима и тестом. После тога су ме позвали да ми уруче документ да имам забрану уласка у Црну Гору и да су разлози национална и унутрашња безбједност Црне Горе - рекао је Георгијев, додајући да је по штуром објашњењу које је добио окарактерисан као неки велики криминалац.

Вукановићев је у разговору констатовао да се Мило Ђукановић боји Георгиева ма што му је популарни певач одговорио:

– Јадна је држава која се боји уметника. Јадна је цела та екипа која се боји музике и мојих речи да су мангупи. Они би се речима требали да се обрачунају мном, а не репресијом. Нажалост, очигледно да овде мањка мудрости и недостаје стила и шлифа. Власт у Црној Гори у својим задњим трзајима прави очајничке потезе који дефинитвино не могу мени направити велику штету. Ова одлука мора бити повучена, али је страшно што праве злу крв и јако лош амбијент.

Каже да власт у Црној Гори функционише по систему подела, те да им је битно што више људи поделити.

Говорећи о изборима који ће бити одржани у Црној Гори, Георгиев каже да људи у овој држави већ 30 година имају хрпу смећа у свом дворишту коју неће да почисте.

– Један човек на власти је промено све могуће коже, све одела, све рукавице. Променио све идеологије и покушава сваки дан да мења историју и утиче на озбиљне факторе, па на крају и на цркву -рекао је Георгиев.

Каже да су Срби одавно грађани другог реда у Црној Гори, али да су то трпили и гутали док им нису ударили на цркву.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)