МИГРАНТИ НЕМАЈУ ШТА ДА ТРАЖЕ У СРПСКОЈ: Додик најавио нове мере, следи депортација у земље порекла

Танјуг

27. 08. 2020. у 20:11

МИГРАНТИ НЕМАЈУ ШТА ДА ТРАЖЕ У СРПСКОЈ: Додик најавио нове мере, следи депортација у земље порекла

Милорад Додик / Фото Д. Поздеровић

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да мигранти немају шта да траже у Републици Српској, без обзира са која стране долазе.

- Нисмо ми довели мигранте овде, па ни тамо. Они ће се поново вратити тамо и неће бити у Српској. Можемо се играти тога кола колико год хоће - рекао је Додик у Угљевику.

Он је напоменуо да је на данашњој седници Председништва БиХ одлучено да треба предузети битне мере у вези са мигрантима, враћати их у земље одакле долазе.

Навео је да је из Пакистана највећи број миграната, а рачуна се да их званично има 10.000, од којих 7.000 на простору Унско-санског кантона у Федерацији БиХ.

- Мислили смо да су мигранти из Сирије, из тих кризних подручја, а највећи број је из Пакистана, Авганистана, па и из Марока - навео је Додик.

Осврћући се на изјаву министра безбедности у Савету министара Селме Цикотића, да су мигранти добродошли у БиХ зато што троше, Додик је рекао да за Републику Српску нису добродошли зато што троше и да их због тога Српска благонаклоно предаје ФБиХ.

Додик је подсетио да је пре шест месеци постојао озбиљан проблем када су мигранти нападали људе у Српској и пљачкали њихове куће.

- Донели смо одлуку према којој свака евиденција мигранта на територији Српске значи ангажман полиције и његово пребацивање уколико жели у Сарајево или Унско-сански кантон - навео је Додик.

Он је поновио да на простору Републике Српске неће бити сабирних центара и да ће Српска наставити са том политиком.

- Ако они нама врате пет аутобуса, наравно могу доћи до ентитетске линије. Нек шетају, ми ћемо их спречити и ствари говоре да ће се они окренути назад, тако да само џаба троше гориво за аутобусе - рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

kekec

27.08.2020. 20:27

potpuno podrzavam stav gosp.dodiga, ali kako misli da vrati te organizovane muskarce u pakistan, afganistan, maroko itd. kad ovi njihovi nece da ih prime, jer sasma je jasno da ih financiraju i da su ih organizovano i poslali!

Miki

27.08.2020. 23:00

Odmah ih saljite za Kanadu. Ovde su bezbrizni, niti rade, niti idu u skolu, jednom recju uzivaju. Ako se desi greska pa se zaposle zabole ih ledja i posle 3 meseca invalidska penzija . U medjuvremenu dodje im deko, baka, 14 brace i svi na socijali. Zemlja dembelija, ovo nije ni Marks zamislio.

BOGDAN

28.08.2020. 07:07

KAKVE BRE MIGRANTI TO SU KOLONIZATORI KOJI SVESNO SE USELJAVAJU U REPUBLIKU SRPSKU KAKO BI ZA IZVESNO VREME SRPSKU PROGLASILI ZA NJIHOVU SERIJATSKU ZEMLJU.PROTERAJTE TE PRIMITIVNE HORDE ODAKLE SU DOSLI DOK NIJE KASNO .