ДОДИК ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: Џаферовић је био комадант полиције која је морала процесуирати оне који су секли српске главе у Зеници

С.М.

25. 08. 2020. у 16:42

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џеферовић није ауторитет, нити релевантан да прича о Републици Српској.

ДОДИК ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: Џаферовић је био комадант полиције која је морала процесуирати оне који су секли српске главе у Зеници

Милорад Додик / Фото Д. Поздеровић

-Разлика између мене и Џаферовића је та што је он био комадант у рату, а ја само политичар. Био сам посланик у Народној скупштини Републике Српске што ми је био ратни распоред, док је Џаферовић био комадант полиције која је морала да процесуира оне које су секли српске главе у Зеници, где је била његова зона одговорности, а ништа није предузео. И ко је он да прича шта ми можемо или не? Није уопште релевантан, рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да Џаферовић није ауторитет који би могао нешто да прича јер је 15. августа 1993. или 1994. године, о чему постоје записи тадашњег Центра служби безбедности Зеница, присуствовао одсецању глава српским војницима што су радили муџахедини.

-Ниједног тренутка нисам био присутан, нити гледао када су страдали припадници других народа. Он ништа није предузео и заштитио ратне заробљенике које штити међународна конвенција. Зашто их није заштитио? Како да ми верујемо у БиХ коју он представља?, упитао је Додик.

Према његовим речима, Џаферовић има најмању могућност да прети Србима.

-Немојте ви нама претити! Срби не мрзе Бошњаке, али оно што су урадили Хрватима, нама сигурно неће! Они су Хрвате мајоризовали у Федерацији БиХ, а сада желе да то ураде и са Србима у увјерењу да ћемо нестати и да ћа нас бити мање. Наравно да нећемо нестати, поручио је Додик.

Џаферовић је раније изјавио да Република Српска може бити само администраивна јединица унутар уставоправног поретка БиХ или не постојати као ентитет, уз проуку "да добро поведу рачуна о томе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика