МИЛОРАД ДОДИК У РИБНИКУ: Бошњаке ћемо звати муслиманима док год Изетбеговић говори босански Срби

С. М.

четвртак, 13. 08. 2020. у 18:15

МИЛОРАД ДОДИК У РИБНИКУ: Бошњаке ћемо звати муслиманима док год Изетбеговић говори босански Срби

Д. Поздеровић

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Рибнику да је атмосфера за Србе у Федерацији БиХ (ФБиХ) у погледу остваривања њихових права веома лоша, због чега ће, ма где год живели у том ентитету, имати његову и подршку институција Републике Српске.

- Они су ти који најбоље свједоче о томе колико је важно имати Републику Српску. Они не крију да нама то кажу и задовољни су Српском јер да је нема, били би потпуно маргинализовани до свог биолошког нестанка, изјавио је Додик новинарима.

Додик, који је лидер СНСД, нагласио је да ова странка и због заштите права Срба у ФБиХ излази на локалне изборе у 25 федералних општина, а све да би консолидовала и окупила српску заједницу у том ентитету.
- Желимо да дамо подршку нашем народу и то ћемо наставити да радимо, као и да анимирамо Србију да то чини као што је чинила у Дрвару, Мостару и у другим местима где живе наши људи. Дакле, тамошње Србе прво морамо охрабрити да се јасно декларишу и да истичу своје порекло, истакао је Додик.
Он је најавио да ће Бошњаке убудуће карактерисати као муслимане све док лидер СДА Бакир Изетбеговић не престане говорити "босански Срби".
-Ми нисмо никакви  "босански Срби", ми смо Срби", поручио је Додик.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

duduk

14.08.2020. 18:05

ajd sad drugacije pa da muslimani u raskoj zatraze to isto tj. zastitu od bih ili neke druge drzave ne daj boze... nema srece na balkanu a velike sile trljaju ruke vec dva veka... kad svi mi shvatimo da na balkanu zivimo mi a ne nasi tzv zastitnici nema nam spasa i bice nas sve manje iz godine u godinu...