ДАН ЖАЛОСТИ НА ПАЛАМА: Супружници сахрањени, дрогираном возачу предложен притвор

О. М.

четвртак, 13. 08. 2020. у 16:50

ДАН ЖАЛОСТИ НА ПАЛАМА: Супружници сахрањени, дрогираном возачу предложен притвор

Сахрана Хршума / Фото Аваз

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву затражило је одређивање једномесечног притвора Амиру Кујовићу (36), због изазивања саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала.

Портпарол ОЈТ Источно Сарајево Невен Крамер каже да се осумњиченом на терет ставља да је починио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја за које је запрећена казна од три до 15 година затвора.

- Притвор је предложен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке или скривање доказа, бојазни од понављања кривичног дела, али и због саме тежине кривичног дела и такозваног узнемирења јавности - рекао је Крамер.

Подсетимо, Данијела и Дарио Хршум страдали су у уторак око 18.25 часова на путу Љубогошта - Пале код тунела Каливота брда када је у њихов "ауди а3" директно ударио "мерцедес" којим је управљао Кујовић, који је повређен, као и троје његових сапутника.

Током увиђаја је утврђено да је Кујовић возио под дејством дроге и алкохола. Први резултати истраге указују да је Кујовић "мерцедесом" прешао у леву саобраћајну траку и ударио у "ауди" који је наишао из супротног правца.

Данијела и Дарио Хршум / Фото Фејсбук

Данијела и Дарио Хршум данас су сахрањени на градском гробљу Баре у Палама. На последњи починак испратила их је родбина, пријатељи, колеге, који нису могли да сакрију сузе. На гробљу је владала неописива туга и бол, а због ове трагедије на Палама је проглашен и Дан жалости. Иза Хршума су остала два малолетна сина.

Фото Ватрогасна јединица Источно Сарајево

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)