СНСД И ДНС ПОТПИСАЛИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ Бањац: Очекујемо победу и одличан резултат

С.М.

четвртак, 13. 08. 2020. у 16:47

СНСД И ДНС ПОТПИСАЛИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ Бањац: Очекујемо победу и одличан резултат

Фото СРНА

ПРЕДСЕДНИЦИ општинских одбора СНСД и ДНС у Козарској Дубици Јовица Шуман и Дарко Бањац потписали су данас у Козарској Дубици коалициони споразум о регулисању међусобних односа у току вођења предизборне кампање, формирања и вршења локалне власти у наредном четворогодишњем периоду.

Споразум подразумева подршку кандидату СНСД Раденку Рељићу за начелника општине на предстојећим локалним изборима, те коалиционо деловање две странке у локалном парламенту.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић подсетио је да је поново кандидат за начелника општине на основу иницијативе коју је дао предсједик СНСД Милорад Додик, током недавне посете Козарској Дубици.

-Прихватио сам ту кандидатуру након консултација са руководством СНСД и ДНС у Козарској Дубици и данас смо потписали коалициони споразум на основу којег улазимо у изборни циклус, рекао је Рељић.

Он је оценио да одборничке листе СНСД и ДНС чине квалитетни и добри људи, те истакао изузетно коректну сарадњу између коалиционих партнера у протеклом периоду.

-Очекујем мирну и коректну кампању за локалне изборе, а процјене говоре да ће наша коалиција имати између 65 и 70 одсто власти у Козарској Дубици, рекао је Рељић у изјави новинарима.

Председник Општинског одбора ДНС Дарко Бањац рекао је да је, на основу одлуке општинског одбора ДНС у Козарској Дубици, ова странка по други пут дала подршку СНСД кандидату за начелника општине.

-Спој ове две најјаче партије у Козарској Дубици има за циљ политичку стабилност и реализацију одређеног броја пројеката који треба да дођу у нашу општину. Наш циљ је и стабилна скупштинска већина, а циљ одборничке листе ДНС је победа у Козарској Дубици, рекао је Бањац.

Он је оценио да споразум о коалиционом ђеловању уводи Козарску Дубицу у стабилност која је потребна у наредном период због свих дуговања која општина има, те реализацију значајних пројеката који треба да услиједе у Козарској Дубици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)