НОВИНА У ЗДРАВСТВЕНОМ СИСТЕМУ РС: Грађани добијају електронску здравствену картицу, ево како ће да изгледа

С. М.

12. 08. 2020. у 15:40

ФОНД здравственог осигурања Републике Српске промовисао је данас у Бањалуци Интегрисани здравствени информациони систем (ИЗИС).

НОВИНА У ЗДРАВСТВЕНОМ СИСТЕМУ РС: Грађани добијају електронску здравствену картицу, ево како ће да изгледа

Фото: СРНА

 Представљена је и прва електронска картицу за осигуранике чији је циљ ефикаснија услуга у здравству, а вредност пројекта је око 26 милиона КМ.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић је истакао да је од изузетног значаја за здравствени систем успостављање ИЗИС и електронске картице за осигуранике. Тиме ће доћи до знатних уштеда, а само за издавање рецепата око 12 милиона КМ на годишњем нивоу.Вишковић је уручио и прву електронску картицу породици Видовић из Козарске Дубице која је пре 13 година донирала органе свог настрадалог сина, чиме су спасили пет живота.

Директор Фонда Дејан Кустурић нагласио је да је Влада Српске пре неколико година препознала значај наведеног система, којим се, како је навео, на јединствен начин могу сагледати здравствене политике у Републици Српској.

Од понедељка, 17. августа, ИЗИС ће почети да се примјењује у Болници Градишка, те домовима здравља Градишка, Србац и Козарска Дубица. Осигураници са подручја ових општина први ће у Српској добити и електронске картице, уместо досадашњих здравствених књижица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца