ВЕТАР ЧУПАО ДРВЕЋА, ЕЛЕКТРО СТУБОВЕ, ОТКРИВАО КРОВОВЕ! У току санација олујног невремена на подручју општине Прњавор

Н. Ђурић

петак, 07. 08. 2020. у 15:04

ВЕТАР ЧУПАО ДРВЕЋА, ЕЛЕКТРО СТУБОВЕ, ОТКРИВАО КРОВОВЕ! У току санација олујног невремена на подручју општине Прњавор

Фото: Прњавор инфо

У ПРЊАВОРСКОМ крају у току је санација последица дводневног олујног невремена које је погодило Горње Гаљиповце, Чорле, Мрачај, Лишњу, Поточане, Хрваћане, Грабик Илову, Горњу Илову, Печенег Илову, Смртиће и друге, поготово северне, делове ове крајишке општине.

Захваљујући агилним електричарима, већи део домаћинстава већ је изашао из мрака, након што је, између осталог, поломљено или оштећено чак око 100 стубова.

- Уз олујно невреме, велики проблем је и у дотрајалости нисконапонске мреже, али готво све трафо станице су већ враћене у напон-констатује Борисав Петровић, руководилац РЈ „Електрокрајина“ Прњавор.

Фото: Прњавор инфо

Ветар је нарочито обарао стабла, оштетио кровове, полупао стакла, пластенике, воћњаке, макадамске путеве,  у осам километара од града удаљеном селу Чорле.

- Невреме је на спрату куће избило прозор, а лопатом смо крчили пут у дворишту од огромних количина леда, какве не памтимо-жали се мештанка Винка Черкета.

Фото: Прњавор инфо

Силни ветар буквално је отргнуо кров са половине куће Миленка Черкете, а киша је продрла у кућу Радомира Веселинивића и уништила намештај, као и део осталог покућства.

Слична судбина погодила је и многе друге комшије у Чорлама, који се надају помоћи општине, чији представници утврђују штету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)