БЕЛЕГ ЗНАМЕНИТИМ СРБИМА: Бисте великана у Бијељини

В. Ђ.

06. 08. 2020. у 20:50

БЕЛЕГ ЗНАМЕНИТИМ СРБИМА: Бисте великана у Бијељини

В. Митирћ

БИСТЕ знаменитих Срба, Иве Андрића, Јована Дучића, Михаила Пупина и Николе Тесле, постављене су у средиште великог бијељинског парка, који везује, преко уличице Патреијарха Павла, која иде крај Манастира Василија Острошког до у срце града.

Уметничка дела, чији је аутор академски вајар Бојан Микулић из Бањалуке поставили су на постаменте радници и стручњаци бијељинске фирме „Евро мермер“ који су издашно помогли да четворица Срба који су задужили и српство и свет, за сва времена, буду овековечени и у Семберији.

Ово је акција коју су са челницима локалне власти, на челу са градоначелником Бијељине, Мићом Мићићем, спровели овдашњи интелектуалци и пословни људи.

Званично бисте ће бити откривене, у недељу, на Светог Пантелејмона, крсну славу града Бијељине, чији ће домаћин бити српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик.

О Тесли, Пупину, Дучићу и Андрићу ће беседити, како је сам потврдио за „Новости“, академик Матија Бећковић, који каже да је ово „још један светао пример да ми знамо да поштујемо и славимо оне који су славу нашег рода пронели широм планете и да су, у нашем народу били и остали велики, без обзира где он живе, да ли на левој, десној обали Дрине или Саве или васколиком расејању“.

В. Митирћ

В. Митирћ

Tekst potpisa

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)