ИЗГРАДЊА ПРИ КРАЈУ: Уз помоћ Владе Србије Добој завршава Дневни центар за децу са посебним потребама

Д. ЛАЛИЋ

среда, 05. 08. 2020. у 17:00

ИЗГРАДЊА ПРИ КРАЈУ: Уз помоћ Владе Србије Добој завршава Дневни центар за децу са посебним потребама

Фото: В. Н.

ГРАДОНАЧЕЛНИК Добоја Борис Јеринић обишао је данас објекат Дневног центра за децу са посебним потребама, који се гради при Основној школи "Милан Ракић" из Буковице Велике и финансиран је средствима Владе Србије у износу од 100.000 евра.

Јеринић је рекао новинарима да ће ово бити модерно уређен објекат за потребе око 40 деце са посебним потребама са овог подручја, али и за децу предшколског узраста.

-Руданка је најмногољуднија месна заједница и свакако је била потреба да се уради један овакав центар, рекао је Јеринић.

Он је захвалио заједничким напорима и пројектима које владе Републике Српске и Србије спроводе на подручју Добоја.

Директор школе Слађана Пашалић наводи да ће објекат користити деца, као и пунољетна лица са потешкоћама у развоју са Крњина, односно припадајућа места Љескове Воде, Грабовица, Буковица Велика, Тисовац, Станови, Мали Прњавор и Которско, а која су до сада користила објекат центра у Добоју.

Према њеним речима, објекат има три просторије од којих ће две бити за потребе деце са потешкоћама у развоју, а једна за децу предшколског узраста, односно програма обданишта.

-Простор има и своју чајну кухињу, санитарне чворове, бетонску површину, као и парк површину који деца могу да користе у слободно време. Имамо и игралиште, рампе за децу са потешкоћама у кретању тако да смо покрили све категорије, рекла је Пашалићева.

Руководилац радова Жељко Петковић каже да су радови у завршној фази и да се требају окончати за тридесетак дана.

Данашњој посети присуствовала је и посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић.

Град Добој добио је 100.000 евра донаторских средстава од Владе Србије која су намењена за изградњу Дневног центра за децу са посебним потребама при Основној школи "Милан Ракић" из Буковице Велике. Прошле године у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије потписали су министар финансија Српске Зора Видовић и градоначелници и начелници 42 локалне самоуправе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)