ТРИВИЋЕВА: Одлука о моделу извођења наставе биће донесена у наредном периоду

Д. Лалић

05. 08. 2020. у 15:44

КОНАЧНУ одлуку о моделу извођења наставе, од почетка нове школске године, донеће Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације у наредном периоду, о чему ће јавност бити благовремено обавештена, речено је Срни у Министарству просвете и културе Српске.

ТРИВИЋЕВА: Одлука о моделу извођења наставе биће донесена у наредном периоду

Фото: Влада РС

Министарство ће у сарадњи са свим релевантним образовним и здравственим институцијама дефинисати јасне смернице у вези са наставним процесом у школској 2020/2021. години. 

- Министарство још није донело одлуку који модел наставе ће бити у примени од 1. септембра, рекли су у ресорном министарству. 

Министар просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је раније да је најбољи облик извођења наставе од 1. септембра - комбиновани модел, који ће ученицима и наставницима омогућити део наставе у школским учионицама, а део да прате од куће. 

Према њеним речима, Министарство и Влада Републике Српске учиниће све да се припреме услови да ђеца 1. септембра наставу почну у школским клупама. 

Она је истакла да, ако ситуација буде налагала другачије, деловаће се веома флексибилно с циљем заштите деце, те оценила веома значајним живи контакт ученика и наставника током стицања знања, утврђивања градива, те решавања проблема. 

- Можда ћемо у неким месецима када се јавља сезонски грип бити у могућности да радимо искључиво онлајн наставу, али наша преференција је комбиновани модел који ћемо предложити Влади на разматрање, навела је Тривићева. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)