ДОДИК И ЂОКИЋ ДОГОВОРИЛИ: СНСД и СП остају у коалицији

С. Мишљеновић

05. 08. 2020. у 14:08

ЛИДЕР СНСД Милорад Додик изјавио је да су СНСД и СП у коалиционој сарадњи више од 20 година, те да ће тако и остати.

ДОДИК И ЂОКИЋ ДОГОВОРИЛИ: СНСД и СП остају у коалицији

Фото: Д. Поздеровић

Након састанка руководства СНСД и делегације СП у Бањалуци, Додик је нагласио да између ове две партије нема проблема и отворених питања. 

- Однос СНСД и СП остаје стабилан, са уважавањем наше коалиционе сарадње која је у неким тренуцима била одлучујућа за важна питања у Републици Српској. Не желимо да се одрекнемо квалитетних партнера и у том погледу смо само ојачали нашу сарадњу - рекао је Додик. 

Додик је навео да је током састанка било речи о начину на који две странке гледају на одређена питања на републичком и нивоу БиХ, те о потреби да се усагласе одређене политике у вези са локалним изборима. 

Основни дио састанка, истакао је Додик, односио се на то како се припремати за одговоре на питања у вези са последицама вируса корона, какве политике на економском и социјалном плану треба да се воде, те какве политике су могуће са обзиром на то да СП води ресор бораца и рада. 

- Када је реч о нашим међусобним односима, ми смо данас потврдили раније потписан споразум на Мраковици. Он устаје у утврђеним односима, пропорцијама и политикама - поручио је Додик. 

Он је подсетио да је у оквиру коалиционе сарадње СП добила 12 одсто позиција на различитим нивоима, те да је на том пољу највећи број питања завршен и да остаје да се реше још нека појединачна места. 

Председник СП Петар Ђокић рекао је да је на састанку разматрано како да СНСД и СП обједињени у сарадњи, креирају најбоље политике који ће побољшати квалитет живота грађана Републике Српске. 

-То се пре свега односи на економска и социјална питања, на то како да помогнемо грађанима и привредним друштвима да превазиђу последице пандемије вируса корона, навео је Ђокић. 

Он је додао да су СНСД и СП у партнерству 24 године, те да је то партнерство угаони камен на којем су настајале и развијале се све политике Републике Српске од тада до данас. 

- То време је било обележено бројним успјесима, резултатима, али и огромним напорима које смо чинили да савладамо бројне препреке и можемо бити поносни на историју нашег односа, поручио је Ђокић. 

Он је додао да је карактеристика политике ове две странке то што су посвећени интересима грађана и Републике Српске. 

- Усагласили смо да наставимо деловати на заштити идентитета Српске деловањем кроз институције БиХ и на међународном плану, где желимо да се укупни односи граде на поштовању изворног Дејтонског мировног споразума - додао је Ђокић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)