БЕСПЛАТНО ИЛИ 5О КМ: Почело тестирање на вирус корона у Угљевику

В.Митрић

среда, 05. 08. 2020. у 11:01

БЕСПЛАТНО ИЛИ 5О КМ: Почело тестирање на вирус корона у Угљевику

Фото: В. Митрић

ДОМ здравља Лопаре почeo je тестирање за вирус корона, које ће се одвијати сваким радним даном од 7 до 15 часова, бесплатно за пацијенте код који постоји сумња да су заражени.

Директор ове здравствене установе, др Желимир Нешковић, рекао је да је реч о брзим серолошким тестовима на ИГМ и ИГГ на антитела. Увођење тестова на ковид-19 плод сарадње са немачком компанијом „Доматек“ од којих су и набављени тестови.

- На позив ове компаније са којом општина Лопаре има одличну сарадњу пре десет дана присуствовао сам представљању патента о брзом откривању вируса корона и то сам пренео у нашу здравствену установу - рекао је Нешковић. Значајно је да се у Српској употребе искуства Баварске у борби против вируса корона која је једна од најразвијенијих европских области како у привреди тако и у здравству.

- Све ово смо постигли уз подршку нашег пријатеља, успешног привредника и хуманитарца Мирослава Којадиновића и за нас је велика част јер можемо да сарађујемо са најразвијенијим деловима Европе - каже Нешковић.

Они који желе да се комерцијално тестирају на ковид-19 могу то да обаве у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома Здравља Лопаре по цени од 50 КМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)