КАРАНТИН ЗАТВОРЕН, РАЧУН ИСПОСТАВЉЕН! Лечени имају здравствено осигурање, кажу у Теслићу

Љ. ЂУРИЋ

среда, 05. 08. 2020. у 06:11

КАРАНТИН ЗАТВОРЕН, РАЧУН ИСПОСТАВЉЕН! Лечени имају здравствено осигурање, кажу у Теслићу

Фото Љ. Ђ.

УМЕСТО да Републички штаб за ванредне ситуације регулише плаћање трошкова здравствене заштите и збрињавања заражених од вируса корона у добојској регији, стајањем по страни узроковали су свађу општина у том региону.

Наиме, одлуком Штаба 5. маја због мањка кревета у добојској Општој болници Дом ученика у том граду одређен је за рапублички објекат изолацијског типа, кроз који је до сада прошло око 150 пацијената из Добоја, Модриче, Шамца, Брода, Петрова, Вукосавља, Дервенте и Теслића.

Када је карантин прошлог месеца распуштен, општине су почеле да добијају фактуре за плаћање трошкова смештаја и лечења. Град Добој је платио трошкове за своје суграђане, а да то исто учине побунили су се начелници Теслића и Дервенте.
- Вратили смо две фактуре од укупно фактурисаних 8.000 КМ, како смо их добили позивањем на одлуку, за нас ненадлежног, Градског штаба за ванредне ситуације у Добоју. Ако нам Републички штаб наложи да платимо смештај за наше суграђане, ми ћемо то учинити - каже начелник Теслића Милан Миличевић.

Фото Љ. Ђ.

Саша Шуматић


Начелник Дервенте Милорад Симић је испоставу фактуре схватио као шалу и такође се изјаснио да нема намеру да плаћа те трошкове, јер рачун нису добили за претходни смештај Дервенћана у Студенстком центру у Бањалуци.
- Па људи имају здравствену заштиту, осигурани су - каже Симић.
Због прашине која се подигла око овог случаја, из Дома ученика се сада правдају да није било испостављања рачуна, свесни да не постоје валидни документи на које би се позвали издајући фактуре.
- Локалне заједнице би саме требало да понуде плаћање, а ми смо им само послали бројно стање лечених по општинама, односно евидентирали смо смештене у нашој установи док је функционисала као карантин - став је директора Дома и координатора за техничка питања у карантину Саше Шуматића.


ОДБИО ДА ПЛАТИ И ПОПРАВКУ КРОВА
НАЧЕЛНИК Општине Дервента Милорад Симић каже да је одбио да плати и рачун који му је испоставила управа Казнено-поправног дома Добој, када су поправљали кров на објекту затвора.
- Као образложење су навели колико је наших осуђених суграђана издржавало казну у том затвору. Одбио сам, а мени је то слично овоме сада за заражене короном - каже Симић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)