У ДРАМИ КОД ПРЊАВОРА ПРАШТАЛИ И МЕЦИ: Пушка шетала из руке у руку, на крају претучен њен власник

Н. Ђурић

понедељак, 03. 08. 2020. у 16:34

У ДРАМИ КОД ПРЊАВОРА ПРАШТАЛИ  И МЕЦИ: Пушка шетала из руке у руку, на крају претучен њен власник

Фото: Д. Поздеровић

НАКОН указане лекарске помоћи у Универзитетско клиничком центру РС у Бањалуци, на кућно лечење је послат Жељко Живанић (29), из Прњавора, претучени актер несвакидашње драме протеклог викенда у Горњим Смртићима, где су, уз хапшење двојице учесника туче, севали ударци, а запраштала је и рафална паљба, у којој срећом нико није погођен.

Испоставило се да је, ипак, најдебљи крај извукао управо власник-доносилац пушке, претучени Жељко Живанић.

Права је срећа да ниједан од пет испаљених метака никога није ни окрзнуо, а о жестини и неизвесности драме сведоче и сазнања „Новости“ да је пуна аутоматска пушка „шетала“, однонсо прелазила из руке у руку све четворице актера.

Власника пушке, потом власника кафане, на крају двојице ухапшених који су и претукли власника оружја.

Све се одиграло у ноћи између петка и суботе испред угоститељског објекта „Казабланка“ у Горњим Смртићима. Полицијској станици у Прњавору је дојављено да је дошло до физичког обрачуна између Жељка Живанића, и с друге стране Младена (45) и Дејана (43) Живанића.

Полицији је пријављено да Жељко Живанић „лежи на паркинг простору у бесвесном стању са вишеструким повредама“.

ПРИЈАВЕ

О ТУЧИ у Горњим Смртићима обавијештен је и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је догађај оквалификовао као „угрожавање сигурности“.

Осим Младена и Дејана, који се сумњиче да су  починили кривично дјело „телесна повреда“, на тапету ће се наћи и трећи Живанић. Против Жељка, који је донeо и отворио ватру из пушке, биће поднешен  извештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука због почињених кривичних дела „Угрожавање сигурности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или минско-експозивних материја“, саопштили су из Полицијске управе Бањалука.

Убрзо су пристигли и полиција и кола Хитне помоћи прњаворског Дома здравља, којим је повређени потом пребачен у УКЦ у Бањалуку.

- Према наводима пријаве, власник „Казабланке“ Слободан Стојчић, је само за трен успео да испред локала одузме од Жељка пушку. Након тога су Жељка физички напали Младен и Дејан, па се газда бара поново умешао у намери да растави завађене. У том нагуравању поново до своје пушке долази Жељко, који по паркинг простору испаљује пет хитаца-казује извор „Новости“.

Но, ни то није био крај драме. Разјарени Младен и Дејан се бацају на Жељка, одузимају му оружје и наносе му вишеструке повреде, од којих он у бесвесном стању завршава на земљи. 

До налаза ортопеда, у здравственим усатановама су се изјаснили да повређени нема прелома, односно да је, ипак, реч о лаким телесним повредама. 

Полицајци су исте ноћи ухапсили Дејана и Младена Живанића због основа сумње да су починили кривично дело телесна повреда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)