ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: "Олуја" представља тешко страдање цивила и етничко чишћење које никада није добило свој прави епилог

С. М.

03. 08. 2020. у 15:07

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Олуја представља тешко страдање цивила и етничко чишћење које никада није добило свој прави епилог

Д. Поздеровић

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да злочиначка акција хрватске војске и полиције "Олуја" представља тешко страдање цивила и етничко чишћење које никада није добило свој прави епилог.

- Никад нико то није осудио на прави начин у оквиру међународне заједнице. Та акција је протјерала људе и учинила тај простор етнички чистим, довела данас Србе у Хрватској у ситуацију да су изгубили своју конститутивност и да су постали мањина, која не значи много свима онима који тамо креирају политику, рекла је Цвијановићева новинарима у Добоју. 

Цвијановићева је нагласила да се никада не смију заборавити жртве "Олује", јер су то старци, деца и цивили, напаћени људи који су протерани из својих кућа. 

- То нису били војници са пушкама, то није био нико ко се тада борио, него напросто станивништво које је било присиљено да бежи, нагласила је Цвијановићева. 

Према њеним речима, добро је да су ти људи нашли свој дом, већином у Србији и Републици Српској и да су интегрисани у заједницу. 

- Међутим, то не умањује чињеницу да су они на такав начин, брутално, били протерани и да су убијани онда када су бежали из својих домова - поручила је Цвијановићева. 

Она је истакла да остаје тешка и тужна чињеница, која говори да постоји огромно лицемерство када је у питању међународна заједница, да се на исти начин не третирају жртве и да никада на исти начин није стигла казна све оне који су заслужили ту казну. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)